Càritas Diocesana Solsona

foto - presentació.CàritasSolsona

Càritas Diocesana de Solsona inicia la seva activitat el dia 12 de maig de 1977 amb la missió de promoure, orientar, coordinar i federar les accions caritatives i socials dins de l’àmbit de la diòcesis de Solsona, segons els fins exposats en els seus Estatuts:

  • Estudiar els problemes de carència de bens i altres tipus de pobresa que la societat plantegi dins l’àmbit diocesà i investigar les seves causes per tal de trobar solucions conforme la dignitat humana i la justícia de la caritat.
  • Promoure la Comunicació Cristiana de Bens.
  • Col·laborar amb altres Organismes i organitzacions que tinguin finalitats d’acció caritativa o social semblants.
  • Mantenir l’adequada connexió amb totes les institucions de la diòcesis.

Està reconeguda civilment i consta inscrita al Registre Civil d’Associacions del Ministeri de Justícia amb el número 363/SE/C.  Càritas del Bisbat de Solsona forma part del Consell de Càritas Catalunya i de la Confederació de Càritas Espanyola.

Inscrita al Cens d’Entitats de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya i al registre d’Entitats en la secció d’Entitat Privada d’Iniciativa Social amb el número de registre E04836.

Càritas Diocesana de Solsona té un total de 28 Càritas Parroquials organitzades: C.P. Mollerussa, C.P. de Miralcamp, C.P. de Golmés, C.P. de Vilanova de Bellpuig, C.P. de Palau d’Anglesola, C.P. de Bellpuig i Preixana, C.P. de Tàrrega, C.P. de Verdú, C.P. d’Anglesola, C.I.  de Cervera, C.P. de Sant Guim de Freixenet, C.P. de Torà, C.P. de Solsona, C.P. de Súria, C.P. de Cardona, C.A. de Solsona, C.P. de Berga, C.P. de Montmajor, C.P. de Cercs – Sant Jordi, C.P. d’Avià, C.P. de Balsareny, C.P. de Navàs, C.P. de Casserres, C.P. de Gironella, C.P. de Puig – Reig, C.P. de Bagà, C.P. de La Pobla, C.P. de Guardiola de Berguedà.

En la seva àrea d’influència, la diòcesis de Solsona, treballa en coordinació amb les Administracions   públiques i privades.

Càritas Diocesana de Solsona compta amb un ampli ventall de  voluntaris i un bon nombre de col·laboradors que ofereixen la seva solidaritat, el seu esforç, i la seva dedicació, treballant amb un objectiu comú. “L’atenció a les persones”.