Des de Càritas Diocesana de Solsona hem apostat des de fa molts anys per acollir i acompanyar a les persones en situació o risc d’exclusió per promoure el seu dret d’accés al treball, i per tant acompanyar-les en el seu procés d’integració sociolaboral, perquè creiem que dotant-les de recursos personals, ajudant-les a formar-se, aconseguim empoderar-les i que disposin de les mateixes oportunitats per accedir al mercat de treball i que se’n puguin sortir per elles mateixes.

El nostre programa laboral inclou serveis d’atenció i orientació laboral a Navàs i Tàrrega i serveis d’atenció, orientació i mediació laboral a Berga i Solsona. En aquests realitzem Itineraris personalitzats d’Inserció per orientar i acompanyar les persones en la recerca d’un lloc de treball.

Alhora disposem de 3 empreses d’Inserció: Cartaes (Tàrrega), Xavier Paules (Cervera) i Volem Feina (Solsona) on acompanyem les persones en el seu itinerari a través d’un lloc de treball preparant-los per poder-se insertar a l’empresa ordinària en un futur. Es realitzen tasques de recollida i venda de roba, recollida de mobles de segona mà, gestió d’alguna deixalleria…

Actualment podem portar a terme tots aquests programes gràcies al finançament del Fons Social Europeu.

A més a més a través de fons propis i altres fons de finançament portem a terme una formació ocupacional de Jardineria a Cervera i Projectes que ajuden a cobrir necessitats bàsiques com poden ser els Horts solidaris.

Durant la situació de confinament hem seguit acompanyant les persones de manera telemàtica. A partir d’ara anirem reprenent els serveis presencials en la mesura que la situació ho permeti, en que preveiem un augment de les persones ateses degut a la reducció de llocs de treball, tancament d’empreses…

Càritas Diocesana. 1 de juny de 2020.

Descargar (PDF, 235KB)