CONVENI DE LA FUNDACIÓ IMO

Logo IMO

 

 

 

Càritas Catalunya i la Fundació Imo, signen un conveni de col·laboració “OPERACIÓ VISIÓ”, per operar fins a 500 persones amb risc de pobresa i exclusió social. Aquest conveni ha estat renovat fins a final del 2015.

PORTADA5-crop

EL CARDENAL SISTACH PRESIDEIX LA SIGNATURA D’UN CONVENI PER OFERIR 500 OPERACIONS OCULARS GRATUÏTES A PACIENTS SENSE RECURSOS

Fundacio IMO2

La Fundació IMO, impulsora del programa “Operació Visió”, comptarà amb la col·laboració de Càritas Catalunya i de l’Institut de Microcirurgia Ocular per dur a terme el projecte

Barcelona, 9 d’octubre de 2013./El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, com a bisbe responsable de les Càritas de la Conferencia Episcopal Tarraconense, va presidir ahir la signatura d’un conveni de col·laboració entre Càritas Catalunya, l’Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) i la Fundació IMO, pel qual les tres entitats treballaran conjuntament per dur a terme un ambiciós programa de cirurgia oftalmològica solidària que, amb el nom d’Operació visió, preveu atendre en un any 500 casos extrems de persones amb serioses dificultats econòmiques i greus problemes de visió.

A l’acte, celebrat al Palau Episcopal, també van assistir la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, el director mèdic de l’IMO, el Dr. Borja Corcóstegui i el president de la Fundació IMO, el Dr. Josep García-Arumí.

Segons el conveni de col·laboració, promogut per la Fundació IMO, Càritas Catalunya assumeix la selecció, en primera instància, dels candidats a beneficiar-se d’aquest programa benèfic de salut, mentre que l’IMO es responsabilitza de l’atenció sanitària als pacients.

Durant l’acte , el Cardenal va manifestar la seva confiança en què el programa de salut ocular que es posa en marxa amb la signatura del conveni “faci un gran bé en una situació de molta pobresa” i va lloar la iniciativa de la Fundació IMO i la implicació de l’Institut de Microcirurgia Ocular, com “una forma de tornar a la societat el que un té, posant al servei dels més necessitats un do tan important com poder tornar la salut , en aquest cas , visual” . El Cardenal va afegir que amb aquesta iniciativa “no només s’ajuda les persones físicament , sinó d’una manera més integral, també moralment , ja que millorar un sentit tan important com el de la vista en persones amb dificultats per accedir a tractaments de qualitat millora també l’autoestima i la capacitat d’integració social”. Martínez Sistach es va referir a l’IMO com “els meus braços que arriben als més necessitats” i va establir una analogia entre l’IMO i la figura del almoiner del Papa, ” que ajuda els que més ho necessiten i arriba on el Papa no pot arribar”.

Per la seva banda, la presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès va destacar la importància d’Operació Visió i va recordar que “hi ha gent que només té a Càritas al seu costat”. Borbonès va destacar la tasca dels 9.500 voluntaris i més de 500 tècnics de Càritas Catalunya, “gent que està a peu d’obra i coneix les històries personals que hi ha darrere de la pobresa”. Tant el director mèdic de l’ IMO, el Dr Borja Corcóstegui , com el president de la Fundació IMO, el Dr José García-Arumí , van destacar el paper d’empreses i particulars que amb les seves donacions o treball voluntari han fet possible posar en marxa el projecte i van agrair molt especialment el paper de Càritas Catalunya, com col·laborador principal del projecte, en la selecció de candidats a les 500 cirurgies gratuïtes que esperen poder oferir fins a l’octubre de 2014 .

Skills

Posted on

octubre 9, 2013